Share this...
Facebook
Twitter

Την παραμονή του 2018, να συνοψίσουμε τα αποτελέσματα του 2017. Τι ξέρετε για την Ουκρανία και πως την βλέπετε καθημερινά; Θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε λίγο διαφορετική όψη μέσα από τις φωτογραφίες. Το 2017 με το Ukraїner πραγματοποιήσαμε 6 αποστολές, έχουμε διανύσει 40.000 χιλιόμετρα, με εμάς πήγαν πάνω από δέκα φωτογράφοι και σε αυτό το άρθρο θα δείτε ένα μικρό μέρος των επιλεγμένων εικόνων από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας. Οι φωτογραφίες μας δημοσιεύονται ποιο συχνά εντός έτους στα επίσημα κανάλια του Instagram και του Telegram.

Η τελετή καθοδήγησης τη Μαλάνκα στο χωριό Κρασνοϊλσκ στα σύνορα με τη Ρουμανία. Εδώ διατηρούνται τα τελετουργικά χαρακτηριστικά της κεντρικής Ευρώπης με την ενεργή χρήση καρναβαλικών κοστουμιών για τις γιορτές της Μαλάνκας. 14 Ιανουαρίου 2017. Φωτογραφία του: Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ .

Μαλάνκα

λαϊκή και εκκλησιαστική γιορτή, Παραμονή Πρωτοχρονιάς με παλιό ημερολόγιο ή Άγιου Βασίλειου (14 Ιανουαρίου), η παραδοσιακή ιεροτελεστία με το ντύσιμο σε ζώα και λαϊκούς χαρακτήρες.

Οι Μαλανκαράδες ντυμένοι με κοστούμια ληστών φωνάζουν κατά τον εορτασμό της Μαλάνκας στο χωριό Κρασνοϊλσκ στην Μπουκοβίνα. Εδώ διατηρούνται τα τελετουργικά χαρακτηριστικά της κεντρικής Ευρώπης με την ενεργή χρήση καρναβαλικών κοστουμιών για τις γιορτές της Μαλάνκας. 14 Ιανουαρίου 2017. Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Πολίσσια (Πολέσιε)

Στην τέταρτη αποστολή του Ukraїner, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, επιλέξαμε την Πολίσσια ως αντικείμενο έρευνας. Δείτε επίσης βίντεο από την Πολίσσια.

Πορτρέτο του Ολεξάνδρ Κοζάκ, του δάσκαλου του σκακιού. Κοστόπιλ, 9 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Έχουμε ήδη 360 βίντεο από το κέντρο Σουζίρια.

Ο μπόρτνικ από το χωριό Κνιάζιβκα ανέβηκε στο δέντρο. Η μελισσοκομική άγριων μελισσών είναι ένας αρχαίος τρόπος αναπαραγωγής του μελιού. 9 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

μπόρτνικ

αυτός που εξάγει μέλι και κερί άγριων μελισσών από κυψέλες από κορμούς δέντρων.

Το τρένο στενού διαμετρήματος, που αποτελείται από μια μηχανή ντίζελ TU-2 και μερικά βαγόνια, διασχίζει τη μεγαλύτερη ξύλινη σιδηροδρομική γέφυρα της Ευρώπης μέσω του ποταμού Στιρ. 10 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Το παιδί σφυχτοαγκαλιάζει ένα γατάκι ενώ ταξιδεύει με το τρένο της σιδηροδρομικής γραμμής Πολίσσια. 10 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Ο στρατιώτης κοιτά στο παράθυρο ταξιδεύοντας με το τρένο της σιδηροδρομικής γραμμής Πολίσσια. 10 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Ο πελαργός επιστρέφει στη φωλιά του. Χωριό Ζαρίτσια. 11 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Παιδικά παιχνίδια σε ένα μπακάλικο στο χωριό Σέρνικι. 12 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Ένας άντρας περπατά στο δρόμο της πόλης Λούβεσιβ, που βρίσκεται στο δυτικό Πολίσσια. 13 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Η Κατερίνα Τρούς, 85 ετών, είναι μια από τους τελευταίους κατοίκους του χωριού Σβαλόβιτσι στην Πολίσσια. 14 Απριλίου 2017.Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Έχουμε ήδη ένα απίστευτο 360 βίντεο από το Σβαλόβιτσι.

Το κοιτάει κοιτάζει από το παράθυρο του αυτοκινήτου σοβιετικής εποχής. Χωριό Τσέρτσε, επαρχία Κάμιν-Κασίρσκιϊ. Πολίσσια. 15 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Маθέους Μπάϊ.

Η Γάννα Ζελένα, 90 ετών, είναι πρώην συνεργάτης της ΟυΠΆ. Στο χωριό Σκούλιν. 15 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Маθέους Μπάϊ.

ΟυΠΆ

ο Ουκρανικός επαναστατικός στρατός, укр.. – УПА

Εγκαταλελειμμένες βάρκες στην ακτή της λίμνης Σάτσκ. 16 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Маθέους Μπάϊ.

Ο αγωγιάτης κοντά στη σιδηροδρομική γέφυρα. Απέναντι, στην άλλη όχθη του ποταμιού Στιρ – το Εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Ρίβνε. 18 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του: Пαβλό Πασκό.

Το λατομείο στο οποίο εξορυσσόταν ο βασάλτης κοντά στο χωριό Μπαζάλτοβε. 19 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Тαράς Κοβαλτσούκ.

«Γχρομπκί» στη ζώνη αποκλεισμού. Οι κάτοικοι της περιοχής τιμούν τους νεκρούς στο νεκροταφείο. 20 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Маθέους Μπάϊ.

«Γχρομπκί»

«μνημούρι», επόμενη εβδομάδα μετά το Πάσχα που κάνουν μνημόσυνα.

Ο γεωργός-πρόσφυγας ο Ολεξάνδρ Κόνονοβ φροντίζει για τα κατσίκια στο αγρόκτημα του στο χωριό Δεσιάτην στην περιοχή Ζιτόμιρ. 25 Απριλίου 2017. Φωτογραφία του Тαράς Κοβαλτσούκ.

Οι παραθεριστές στη σχεδία χαιρετάνε την ομάδα του Ukraїner. Το λατομείο στο Κορόστισεφ. 28 Απριλίου 20017. Φωτογραφία του Ολεξάνδρ Ρατουσνιάκ.

Μπεσαράμπια (Βεσσαραβία)

Του Μάιο και Ιούνιο η ομάδα Ukraїner πραγματοποίησε μια αποστολή στη γραφική Μπεσαράμπια. Μπορείτε ήδη να παρακολουθήσετε το βίντεο της περιοχής, καθώς και τη σειρά των βίντεο μπλογκ.

Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα, θέα από τον φάρο στις εκβολές του Σαγανί. 22 Μαΐου 2017. Φωτογραφία της Пολίνα Ζαμπίζκο.

Ένα άρθρο σχετικά με το φάρο και τον ιδιοκτήτη του Σακάρα ήδη δημοσιεύτηκε στην Ukraїner.

Οι αρχαίοι σταυροί των κοζάκων στις όχθες της λίμνης Σάσικ. 23 Μαΐου 2017. Φωτογραφία της Пολίνα Ζαμπίζκο.

Ένα σμήνος πελεκάνων στο Εθνικό Πάρκο «Οι εκβολές Τούζλα». 23 Μαΐου 2017. Φωτογραφία του Пαβλό Πασκό.

Μουσείο κομμουνιστικών μνημείων στο χωριό Φρουμούσικα-Νόβα. 24 Μαΐου 2017.Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Μεγάλο άρθρο αφιερωμένο στην αναβίωση της Φρουμούσικα ήδη δημοσιεύτηκε στην Ukraїner.

Θέα από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος με ένα κοπάδι των προβάτων που βόσκει κοντά σε ένα αεροπλάνο στο χωριό Φρουμούσικα-Νόβα. 24 Μαΐου 2017. Φωτογραφία του Пαβλό Πασκό.

Μεγάλο άρθρο αφιερωμένο στην αναβίωση της Φρουμούσικα ήδη δημοσιεύτηκε στην Ukraїner.

Θέα από το ελικόπτερο στο μοναδικό μνημείο του βοσκού στο χωριό Φρουμούσικα-Νόβα. 24 Μαΐου 2017. Φωτογραφία του Пαβλό Πασκό.

Μεγάλο άρθρο αφιερωμένο στην αναβίωση της Φρουμούσικα ήδη δημοσιεύτηκε στην Ukraїner.

Το άλογο βοσκείται στο αγροκτήμα του Ολεξάνδρ Παλαρίεβ στο χωριό Φρουμούσικα-Νόβα. 24 Μαΐου 2017. Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Μεγάλο άρθρο αφιερωμένο στην αναβίωση της Φρουμούσικα δημοσιεύτηκε στην Ukraїner.

Θέα από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε ηλιακό σταθμό, που βρίσκεται στο χωριό Σταροκοζάτσε. 25 Μαΐου 2017. Φωτογραφία του Пαβλό Πασκό.

Ο σταθμός παραγωγής ενέργειας στον βίντεο-μπλογκ.

Θέα από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο φρούριο Ακκερμάν, που βρίσκεται στην πόλη Μπίλγοροδ-Δνιστρόβσκιϊ. 25 Μαΐου 2017.Φωτογραφία του Пαβλό Πασκό.

Σιδηρουργείο στην Οδησσό. 29 Μαΐου 2017. Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Ο αγρότης Κρίστοφ Λακαρέν ρίχνει κρασί παραγωγής του στο ποτήρι στο αγρόκτημα του στο χωριό Σαμπό στην περιοχή της Οδησσού. 30 Μαΐου 2017. Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Ένας τσομπάνος βοσκεί τα πρόβατα σε αγρό κοντά στο χωριό Ορίχιβκα. 31 Μαΐου 2017. Φωτογραφία του Σεργίϊ Κοροβάϊνιϊ.

Τα καγιάκ στο ποτάμι Δούναβη. 4 Ιουνίου 2017. Φωτογραφία του Пαβλό Πασκό.

Η θέα από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο χωριό Ουτκονόσιβκα, γνωστό για το γεγονός ότι ο κύριος τύπος της γεωργίας εδώ είναι η καλλιέργεια μιας ειδικής ποικιλίας τομάτας σε θερμοκήπια. 5 Ιουνίου 2017. Φωτογραφία του Пαβλό Πασκό.

Άρθρο σχετικά με το χωριό φέτος δημοσιεύτηκε στο Ukraїner.

Νερο-βουβάλια, εισαγόμενα από τη Υπερκαρπαθία το 2016, τρέχουν σε βοσκότοπο κοντά στο χωριό Ορλίβκα. Τα ζώα επανεγκαταστάθηκαν εδώ για να σωθεί το τοπικό οικοσύστημα – λειτουργούν ως βελτιωτές, τρώνε ζαχαροκάλαμο και σπάζουν τη λάσπη του έδαφος με τις οπλές. 6 Ιουνίου 2017. Φωτογραφία του Ολεξάνδρ Ρατουσνιάκ.

Σχετικά με αυτά τα βουβάλια ακόμα στην περιοχή της Υπερκαρπαθίας ήταν έρευνα 2016.

Μια θέα από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην πόλη Βίλκοβε, η οποία διαθέτει μεγάλο αριθμό καναλιών. 7 Ιουνίου 2017. Φωτογραφία του Пαβλό Πασκό.

Οι μαθητές μιας σχολής ιστιοπλοΐας στο χωριό Σεργίϊβκα φέρουν ένα ιστιοφόρο ιστό για την εγκατάσταση βάρκας πριν από τα μαθήματα ιστιοπλοΐας. 10 Ιουνίου 2017. Φωτογραφία του Ολεξάνδρ Ρατουσνιάκ.

Ένα άρθρο σχετικά με την ιστιοπλοΐα στην Σεργίϊβκα ήδη δημοσιεύτηκε στον Ukraїner.

Συντελεστές

Επεξεργαστής φωτογραφιών:

Ολεξάνδρ Χόμτσενκο

Επεξεργαστής φωτογραφιών:

Μπογκντάν Λογκβινένκο

Μεταφράστρια:

Κίρα Βερεσσάγινα

Ακολούθα την αποστολή